МАЛКИ ЕСЕННИ РАДОСТИ

Аз съм пролетно дете, винаги съм предпочитала оживлението на пролетните месеци и уханието на разцъфващи дървета. Но не мога да отрека, че и есента си има своя чар, и притежава един особен тип уют, който всяка година ме впуска в размисли.

Това тук е просто напомняне от мен за мен, че няма лошо от време на време да се оттърсим от лошите мисли, от промяната и да видим красотата в малките неща. Сякаш лятото – покрай пътешествия, вълни, бански, палатки и коктейли, е много по-лесно да оцениш момента. Да запечаташ мигове и да си ги пазиш на топло, за да ги вадиш в студените дни да те сгреят.

И всеки сам намира малките си есенни радости, на които да се наслади като малко дете. Съвсем наскоро едно детенце ни видя да сглабяме маса от Икеа и възкликна “Ехаааа!”, и с усмивка се присетих колко чисти в своята наивност са малчуганите. Радват се и се впечатляват от най-малкото, и противно на цялото консуматорство, всъщност не им е нужно много, за да са щастливи.

 ♥  ♥  ♥ 

Представете си, че сте на 5. Или 9. (Още едно дете с несъразмерна раница онзи ден в метрото искрено се вълнуваше от това, че ще влезе в “клуба на двуцифрените” скоро) Излезте на разходка в обедната почивка или в града през уикенда – няма по-подходящо време от октомври  за това!

Имаше едни картинки от дъвки “Happiness is..”

 

За мен това са пукащата шума и цветният килим, който сам по себе си може да ме изкара в парка.

Невероятното чувство да се прибереш след дълъг ден и да се върнеш към малките “ритуали” – меки пантофи, голяма кана чай в красива чаша, ароматна индийска пръчица или свещ. Разпускам с любимото човече, или с порция неангажиращ Netflix, YouTube или просто музика от грамофона. Да забравиш за “тук и сега” с малко оцветяване или рисуване; плетене; или някакво друго хоби;

Щастие е.. да “изядеш сезона”  и да се възползваш от всички сезонни благинки, които се предлагат на пазара, а често и от симпатични баби по улиците.
Пресни орехи, които не успявам да почистя достатъчно добре – правиш кекс, рискуваш да счупиш нечий зъб с някоя черупка-бунтарка.
Тиква, от която ще пооранжевея накрая – на кокосова супа, печена на фурна, може и сурова – настъргана на салата, или нездравословно “мазна” в баничка. Мммм….
Ром, който скришно ще сипеш в чая си.
Круши, ябълки, грозде, сливи и дюли. Печени, сурови.. абе да има.

Щастие са топлите напитки, към които бързо се обръщаме, когато забравим за фрапетата и лимонадите.

И топлите пуловери, които сезонът все още позволява да комбинирам с кожено яке. А палтото кротко си чака реда.
Маникюрът, който ще си направя в същата гама.

Дори когато вали, радост са гонещите се една друга капки по прозореца.

Радост е навън да се застуди, а любимите заведения и галерии да открият тепърва сезона. Време за концерти, театри, изложби. И много филмови фестивали!

Радостта от откриването на ново или ново старо градско място.

Есенна тръпка ми е все още да съм с инерцията, поета от лятото, и да се впусна в нови приключения. Започнах нови проекти, обмислям още, записах се на немалко събития и обмени, а скоро ще пътувам 2 седмици самичка. Когато се поотърся от депресията и съпътстващите мисли, съм готова да завладея света. Дай ми малко кафе и стой та гледай! А понякога след това съжалявам за изборите си, които съм направила, докато съм била хиперактивна.

Та тези #радинивълнения тук са просто напомняне за мен и за вас, че всяко нещо около нас крие своя чар и своите малки радости. Но стига да не гледаме на проблемите и на ситуациите отгоре, малките радости можем да открием навсякъде. Даже повечето пъти не трябва да ги търсиш – те са си там, само трябва да ги забележиш. Кои са твоите? 🙂

 ♥  ♥  ♥ 

За всички тези неща се вдъхнових, като прочетох коментарите ви под един от последните постове. Напомням, че до 28.10 можете да участватев играта ни с Unibul Press за една гига яка книжка за оцветяване за възрастни с нецензурни думички и красиви цветя. Ще зарадваме един фен в инстаграм, и един във фейсбук.

thrift sheep

Последвай ме: Facebook // Instagram

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

❤️ G I V E A W A Y ❤️ Есента си има своите малки очарования и моменти, в които да обърнем повече внимание на себе си и любимите хора. Вечер, след дълъг ден, обичам да пия чая си дълго, да слушам музика на грамофона или да гледам нещо. Паля си пръчки или свещи и… оцветявам! Да, пак съм на 5. Та с @unibulpress ще зарадваме двама с една книжка с мандали и цветя, придружени от цветни изрази и псувни – за цялостно отпускане на напрежението. 🙃 Как да участваш? ✳️ Последвай мен @radah.b, ако все още не си ✳️ Последвай @unibulpress ✳️ Харесай този пост ✳️ Коментирай – Кое е любимото ти есенно занимание? 🍁 ✳️ Бонус участие: тагни приятел, който би се зарадвал да пооцветява с теб 🙂 Играта ще продължи до 28.10 включително, а на следващия ден ще изтегля по един победител – един за инстаграм, и един във фейсбук (Участвай и там за двойни шансове 😋) Успех! 💚

A post shared by thrift sheep (@radah.b) on

Leave a Reply

Your email address will not be published.