ДЖИН ТОНИК, ГРАДИНА И МОМИЧЕТА

Колко му трябва на човек да е щастлив. Раница, връзка банани, бански и добри приятели. И плисъкът на вълните или чуруликането на птички наоколо, по възможност. И в града може, но панелната рамка задава други граници на комфорта, преформулира щастието според делници, празници и кой кога ще вземе изпит, отпуска или заплата.

Та така – официално е лято не само в ума ми; аз не съм откривала сезона, защото никога не съм го и закривала. А това означава неоправени куфари и чанти по цяла седмица, които само сменят пране-две и отиват да се тагнат някъде другаде. Не че толкова ме мързи да ги оправя, просто хем няма за кога, хем така стаята ми крещи “ва-кан-ци-я, Р А Д А!  …Заслужи си я.”
Докато ловя wifi в любимата Трявна, дебнейки новото приключение, което всяка година изживявам тук, разглеждам снимки от уикендския женски трип до морето. Добави и това, че най-добрата ти приятелка има рожден ден. Полят с дължимото му количество соц водка, джин и нездравословно количество кафе. Ситуацията е общо взето по иновълчановски “Потъването на Созопол” – „Филм за една любов, 10 бутилки водка и един град, който трябва да потъне“. Любовта… за всяка от нас е различно измерима, но това е вече друга тема.
 
 
 

Защото когато си там, хич няма значение, че си станал в 6, за да тренираш в 7, на работа в 10, да успееш да свършиш всичко, за да си там по нощите почти пеша; да си биеш дневния рекорд на крачкомера на телефона от танци; че не можеш да прецениш кое ти е по-любимо: изгревите или залезите над морето – и за всеки случай инспектираш и двете, и то всеки ден. Да избягаш от лошото време и градушките в София, защото “на изток ще дойде чак като трябва да си ходим, хе-хе-хе”. Не ме е срам, да.

Дневната доза айляк си получихме на новото любимо Градин-ско местенце: Бар Ботаник. Нищо общо с останалите барове и заведенийца по ивицата Созопол-Черноморец. Плаж Червенка ни посрещна с неузрели смокини, завъртяни лимонади и коктейли с билки и треволяци, които ухилени бармани набират от сандъчета специално за теб. А шезлонзите, балдахините и другите глезотийки с гледка са притурка, която също не се подминава, моля моля.

 

Take me back there – where & when my daily dilemma was gin or coffee 🌻 #cuteplaces #деГрадина #summerneeded

Публикация, споделена от the thrift sheep (@radah.b) на

Багажът за един уикенд на морето: бански, къси панталонки, две тениски, връхна дреха.
Препоръчителни са и книга, джапанки, шапка, противокомарно мазило, но това са формалности. Дори и без маратонки за тичане мога, “боса по асфалта” тук е “боса по пясъка” и е прекрасно!

Багажът на един гладен веган на морето: същото, плюс пет банана, протеиново десертче и пакетче слънчогледови семки. Един съвет: не си изгубвайте торбето, иначе ще берете като мен джанки в 12 ч. вечерта. От глад умри, гъзар бъди.
Моят бански този път и негово морско сефте, бе една находка в “бутиков” секънд хенд миналото лято – ROXY в две части, флорален и плетки в цвят “подхожда ми на фрапето, ама аз го пия черно”.

 
Същият секъндхендски тур ме сдоби с няколко рокли… А какво означава, когато си на почивка? Че най-вероятно не си с колело и наличието в куфара компенсира неносенето на поли, рокли и подобни в града през останалото време. И колкото по-шарено, цвет-но – толкова по-добре! Двете ми най-любими плажни рокли всъщност са една. Така де, просто различни шарки, H&M, каре – класика. Синя – за синьото бунгало, другия път ще взема оранжевата за  – познайте кое. 
 
 

По какво познаваш добрия приятел? По това, че спокойно можеш да закъснееш за среща с него и да се оправдаеш със “сори, правих си селфита, че много се харесах”. Още по-добър е този, който всъщност забелязва колко си отива чантата ти на небето, аксесоарите – на уличните графити и тн., и те щрака със или без твое знание и/или съгласие. (Ели❤)
А чудните ни цветни бунгала, нашият дом за уикендския трип, веднага бяха спотнати за не една фотосесия. Опа.

И веднага си представих онази част на гардероба, изложена като музеен експонат на instagramabble фона им. Защото цветните роклички те усмихват и в най-мрачния ден, вадят и най-скритото непораснало момиченце у теб, а и просто защото има рокли, които в града са… ненамясто. Е, хубавото на роклите е, че са не само удобни, но лесни, леки, функционалниq и реално не заемат място. (Сори, момчета) Следващия път – така. Пък бананите мога и в ръка да си ги нося.

thrift sheep

Последвай ме: Facebook // Instagram

 

Рокля H&M (~ 3лв)
Бански Roxy (~ 10лв)
Чанта Cush.be (29лв)

 

 

 

Liked it? Take a second to support thethriftsheep on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Leave a Reply

Your email address will not be published.