Vintage is the new black: НОВИЯТ БИТАК

Дрехи, аксесоари, музика и настроение. Звучи като готин план за уикенда, нали? Новият прочит на трифт базарите ражда Битака/Bitaka – the funkie junkie space, специални тематични събития в града… иии секънд хенд пазаруването вече не е същото. Преди да се впуснем в смели покупки на pre-winter базара този уикенд (11-12 ноември), ви представям готините мацки, които стоят зад проекта. И какво всъщност се крие зад него.

Междувременно ще ви очаквам с подбрани тениски, ризи, пуловери /и какво ли още не/ на преференциални цени – на щанд 9 в неделя, 12.11., от 11:30 до 18 ч. Мястото е добре познатият нам бар, който за пръв път ще видя денем – Петък.

BITAKA са няколко градски момичета, които не се боят да ходят със стари дрехи и изтъркани кецове.


“Правим от всичко по малко, но този проект в частност, е насочен към модерните и отворени хора, които искат да разчупят консуматорското ни общество. Организираме социално събитие, което има за цел да разчисти гардеробите и домовете ни, събираме се на интересни локации, предимно уикенди, и в почивни дни, каним свежи DJ-и, които да се грижат за доброто настроение на хората, продаваме, купуваме, разменяме, подаряваме, танцуваме… главно се забавляваме!
Правим го, за да докажем на себе си и хората, че може да се пазарува без да се “трошат” пари и нерви, а даже напротив – на по чаша вино, в приятна компания, на нетрадиционно място.”

ТРЕНДЪТ

“В чужбина тези базари са доста известни и посещавани. Нашата цел е да популяризираме този тип пазари и тук. По този начин се удължава животът на вещите и се насърчава опазването на околната среда – проблем, който знаем, че съществува, но не си даваме ясна сметка за това. Човек наистина може да открие подбрани, оргинални и интересни неща на доста по-ниски цени, а хората, които продават, да разчистят домовете си.”

КАК?

“Подобно събитие се прави с голяма доза ентусиазъм, партньорство на страхотните клубове, в които главно провеждаме събитието, подкрепа от популярни блогъри, приятелска помощ и не на последно място търпение, защото не отричаме, че участниците ни са главно дами, организирани от женски екип все пак.“

ПЪТЯТ НАТАТЪК

“Тайно си мечтаем да намерим наше собствено местенце, в което регулярно да провеждаме събитието. Хората да започнат да гледат по-положително на този начин на пазаруване, дори да го предпочитат. Иска ни се да се наложим, да сме разпознаваеми, да успеем да се преборим с наложилото се мнение, че дрехите втора употреба са нещо мръсно и срамно.”

Credits: Иван Димитров за ВИЖ!
Снимки: Bitaka


Очакваме всички почитатели на винтидж културата на 11 и 12 ноември в бар ,,Петък” да намерят своята находка.

Повече информация и тийзъри тук.

За почитателите на екстремните зимни занимания, ще има и специален Winter Edition на Битака на 26 ноември в бар Switch, където ще могат да открият страхотни неща за предстоящия сезон.  Греяно вино, якета, грейки, панталони, каски, маски, шапки и още необходимости.
Места още има, така че можете дори да се запишете за участие.

 

thrift sheep

Последвай ме: Facebook // Instagram

Liked it? Take a second to support thriftsheep on Patreon!

Leave a Reply

Your email address will not be published.