ОБЯВЯВАМ СЕЗОНА НА ШЛИФЕРА ЗА ОТКРИТ

Списъкът ми със задължителности през пролетта определено включва чаша добро кафе, доза добро време.. и събеседник – добър приятел. Раззазимих колелото – другият най-добър приятел, а толкова ми липсваше! Свободата да си независим от транспорти и пътища, да сменяш от два крака на две гуми за секунди… да стигаш от точка А до точка Б за минути – неописуемо!
Обаче все с това кольольо и все с тези мрънкания, че нямам небелязани дънки, изпоцапани кецове; че не мога да нося малки чанти, женствени рокли и поли и ефирни материи… но някак му е простено. Когато навън все пак аха-аха да завали, когато ме очакват важни срещи, превключвам на кракомобила и преоткривам гардероба си.
Дълъг зимно-и-то-не-знае-какво-е-пролетен месец ту прибирах, ту вадех пуловерите и палтата, и с потайна усмивка поглеждах към новите находки. Нямам търпение да ви ги покажа всички.. особено тези, които все още не съм открила! 🙂 В настроение съм за цветови промени, за скринови трансформации и експерименти. Все повече ме влече към розовото (пепел от рози, в частност) и ми е трудно да си го обясня.. толкова е неРада стил.

От няколко години събирам дъждовни майски капки по късия бежов шлифер Stradivarius, с копчета тип слонова кост и синьо-бели райета във вътрешността. Сякаш нещо не му достигаше… Една вечна класика намери заслужено място сред закачалките ми – дългият шлифер!

Повъобразявах се на инспектор Гаджет из софийските градини и обявих най-хубавия, моя си, сезон за открит. Съчетавам с класически сини дънки, с панталон в пастелен цвят, с пола и пуловер в по-хладно време… а тук – с друго любимо откритие сред аутлет колекция на Zara в Рим преди няколко години – бели, “изпръскани” навсякъде с черно skinny дънки, които взех на оферта, но ми бяха големи. Комбинирах ги дълго все с кожено яке и ги използвах за акцент. Този път акцент бяха страхотните ниски, удобни обувки за сезона, чиято коркова подметка просто си проси шлифера. Страшен Sandwich_ с колан на кръста, който взех за около 5 лв. Ако и вие искате да се сдобиете с такава класика, макар и в друг цвят или модел по вкус, сега е моментът, тъй като любимите магазинчета за втора употреба зареждат сезонно, а шлиферите са навсякъде. Вие как го комбинирате? (И не забравяйте да ми се похвалите после!)

Ще се мине време, докато от джоба ми не дрънкат семки и бонбонки, а “гаджет”-и като часовници, чукчета, инструменти за колелото (контузих се още на следващия ден…), че защо не и гримове, огледалце, блендер за смути on the go…

thrift sheep

Последвай ме: Facebook // Instagram

trench: Sandwich_
jeans: Zara
sweather: YES or NO
shoes: Deichmann
backpack: House – мъжка
(бих съчетала с малка чанта в цвят капучино,
но багажът ми бе твърде много)

Liked it? Take a second to support thriftsheep on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Leave a Reply

Your email address will not be published.