ЛЕТНИ МОДНИ НАХОДКИ

Това лято нито лятото ни е лято, нито зимата беше зима. Една постоянна пролет, бавно преливаща в есен. Дъждовна, мрачна, на настроения. От време на време заминава на почивка и използва жарко слънце и дава възвожност за лееееек карамелен загар.

И всички къси панталони, цветни бански, удобни сандали, просто седят и чакат реда си. Сигурно докато ме няма, седят и си говорят, разказват си истории от живота. А когато си секъндхенд, сигурно има много какво да разкажеш. Да си пропътувал стотици и хиляди километри от Скандинавия, Англия, Изтока и кой знае още къде, за да попаднат в моя скрин.

И все пак когато Слънчо благоволи да се покаже, хващам кракомобила и с усмивка се прибирам след дълъг ден. Както вече казах, преоткрих ходенето пеша и се чувствам страхотно! Имам привилегията да живея не много далеч от центъра и всъщност ходя по половин час – 45 минути. А някои пъти и по час и половина – това, ако реша да кръшна в някое магазинче. За кафе, манджа или поредната дрешка. Постарах се напролет да разчистя гардероба си от всичко ненужно, което вече не нося или не съм посягала към него изобщо. Детоксикирах гардероба, за да освободя място на новите цветни фаворити. Отдавна не съм писала за мода (-wanna-be) и аутфити, та и днес няма да пиша.

Само ще кажа, че залагам все повече на естествените материи, на земните цветове и удобните кройки. На класически модели дънки и тениски, които биха се вписали както в плажния пейзаж, така и в градската джунгла или във ваканционния куфар – всичко това в зависимост от аксесоарите, които изберем. Повечето ми бижута са хендмейд, а вече дори и някои от чантите.

Секънд хенд находките този сезон включват много къси панталони – дънкови, различни цветове; памучни и ленени ризи и тениски; няколко по-цветни елемента за настроение – точи, райета, принтове на дини и череши, кактуси, ананаси… Много летни, дори навън времето да е свъсило вежди; компактни и лесно съчетаеми, бюджетни, от малки и големи втори употреби.

Предстоят ми много навъртяни километри и пътешественически усмивки, но ще ви разказвам! Повече планински гледки и компактни багажи, а от градските находки ще взема минималния минимум с мен.

thrift sheep

Последвай ме: Facebook // Instagram

Liked it? Take a second to support thriftsheep on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Leave a Reply

Your email address will not be published.