ВАШИТЕ ЛЮБИМИ НАХОДКИ

Или иначе казано: Кои са съкровищата открития на неблогърите

Отдавна не съм се появявала на хоризонта, но истината е, че се случват мноого неща. Блогът като че ли остава встрани, или поне ежеседмичното текстописане. Това тук обаче е отдавна замислян пост. Честно казано, не се чувствам особено комфортно да седя и да словоизливам някакви неща, пред аудитория. Важно ми е да има обратна връзка, да създаваме дискусии, да се мотивираме и да си споделяме опит и идеи. Което по-често успява да се случи в инстаграм, когато не пишем писма и картички.

Цели две публикации събраха любимите находки на родните блогъри и май-май поразчупихме стереотипите, че лайфтайл и фешън блогърите носят само първия писък на тенденциите. Надникнете и в специалния пост, в който момичетата, стоящи зад секъндхенд магазини, разкриват кои са нещата, в които са се влюбили като “златотърсачи”

Виж още: Любимите находки на блогърите –
част 1 и част 2

Този път ловът за попадения ме отвежда във вашия свят – на читатели и приятели, които редовно “плячкосват” из вторите. Предизвиках тези дами да ме допуснат до скрина си и да ви покажат своите любими съкровища, било то дрехи, аксесоари или предмети. 

♥  ♥  ♥

Елена / Leni’s Lines @justlenival

– обучител, спортист, артист

“С втората употреба (Може и N-та употреба. :)) ме запозна моята прекрасна майка, която е най-великият нещотърсач. Даже Пипи може да ѝ завиди. Всичко тръгна от това, че обичаме хубави материи като лен, коприна и кашмир, а и на добри кожени якета не отказваме. Обаче беше много трудно да намерим нещо по магазините, което да ни грабне и да е оправдано като цена.
Но ровенето из магазинчета и маза, което завършва с победоностното “Жужка, виж това!” (Да, мама ме нарича жуж. Да, на 31 съм.) е споделено време с обичен мой човек, което гъделичка не само любопитството ми, а ме кара да се чувствам по-добре, защото оползотворявам ресурс, който вече се води брак. Тук се прокрадват и някои други зелени идеи…

Имам много любими вещи и дрехи, които не са купувани чисто нови в лъскава опаковка. Част от тях са три книги за архитектура намерени из разни други домашни потреби, любимите ми шалове, които ме топлят по цяла зима, купчина кашмирени пуловери (кашмирен кремав пуловер наднича на снимката), всичките ми дънки! и даже едни прибори за хранене, които си намерих на Битака.”

p.s. С Елена се запознах на един базар, след като се влюбих в картините й. Две години по-късно custom творенията й – логото тук и визиите на thrift sheep красят блога ми <3

Моника / @monimal_stampa

природолюбител, творец, създател на бижута и zerowaste изделия за дома Stampa & Monimal jewelry

“Едното е електронна книжка втора ръка, закупена на много символична цена. Другото е намерено много симпатично плетено панерче (срам-несрам, прибрано от боклука, беше оставено до едни контейнери). И няколко много любими ризи отново от втората употреба.  Имам още купища дрехи находки, но няма как да ги снимам всички.”

Станислава 

– Станислава Пантелеева – Съни, работи като контент мениджър към няколко сайта за онлайн търговия, а в свободното си време се занимава със семейния бизнес, свързан с производство на мартеници.

“Пазарувам second hand от 10-ина години, запали ме майка ми. Харесва ми идеята да си намериш “съкровище” и тръпката свързана с това, както и шанса да откриеш нещо уникално (никога не съм обичала да съм част от тълпата) и да се сдобиеш с продукти на любими марки, които не могат да се намерят на българския пазар. Пазарувам на периоди – имало е моменти да обикалям всеки ден, случвало се е и с месеци да не съм влизала в second hand магазин.
Трудно ми е да избера една находка, основно пазарувам дрехи, но ще споделя любимото си нещо, защото е малко по-нестандартно. Нямах идея как се използва. Струваше 12 лв. и се влюбих от пръв поглед, въпреки че не бях сигурна за какво ми е. Мое е вече от 5-6 години и е най-удобният органайзер за женски глезотии – събира сешоар, преси, епилатор и всякакви други джунджурии.”

Камелия @kameliyann

Камелия Ноева пък е певица и е огромен почитател на втората употреба във всичките й форми.

“Вече имам 18 години опит в бранша и горко съжалявам, че ходенето по second hand магазини не се брои за трудов стаж. Предпочитам този вид пазаруване, защото държа на качевството. Може да звучи парадоксално, но смятам че дрехите, които бълва бързата мода в момента, рядко успяват да преминат теста на първото пране, а ако успеят да не заприличат на смачкан парцал, преживял Втората световна война, завършват с разкривени странични шевове и мини бобчета. Обичам да притежавам уникални неща и идеята, че даден артикул в магазин Х, е произведен в милионен тираж по целия свят леко ме притеснява.”

Second Hand-а ми дава свобода и радост, отприщва творческата ми енергия и свенливо подхранва артистичното ми его (хората често зяпат причудливите ми тоалети 😉 )

През годините съм откривала какви ли не марки: Gucci, Versace, Calvin Klein, Marc Cain, Chanel, YSL, Burberry, Armani, Converse, Harley Davidson, Halston Heritage, Furla. Истината е, че за мен не е определящ етикетът, а добрата материя. Именно тя допринаса за по-дългия живот на дрехата => не изхвърляме всеки сезон => замърсяваме по-малко! Имам дантелена рокля на Fornarina, която притежавам от 8 години, видът й е безупречен и продължавам да я обличам с голям кеф.

Най-причудливата ми находка са сто долара. Открих ги в задния джоб на бели къси панталонки Levi’s.

Беше невероятно! Пуснах тото с цифрите от банкнотата – не спечелих!

Най-голямата ми находка е италиански кожен диван 200/300см. + фотьойл само за 800лв. (всички, които обзавеждат къщи ще ме разберат хахахах).
Моите guilty pleasures са дългокосместите палта – просто не мога да им устоя, съжалявам :/, ръчно изрисуваните порцеланови чинии и шведските медни форми за сладкиши.


Урокът, който научих, благодарене на вторите употреби, е да приемам тялото си във всичките му форми и размери. 
На последно място, но не и по важност, е финансовият аспект на thrifting-ът. Това е моят начин да имам желаните дрехи, обувки и аксесоари без да страда портфейла ми. Спестените пари инвестирам в пътешествия, където разхождам находките си или във външна изолация, бетон и мазилка за нашата къща.”

Eлеонора / @eleonorayor

– художник, сценограф

“Запалих се по second hand-a преди около година, но смятам, че бързо успях да наваксам. Доказва го един наскоро срутен под тежестта на десетки закачалки щендер в стаята ми. Обикновено не минава седмица без поне една или две обиколки по вторите употреби, просто няма как да спя спокойно :).
Това, което най-силно ме печели, е тръпката да не знам какво ще открия във всеки следващ магазин или на съседната закачалка, както и огромното разнообразие. Точно то ми помага да изразя най-пълноценно настроенията, които се менят всеки ден. “


А от мен, Рада, само едно бързо включване, въпреки че наскоро открих доста симпатични неща за есен-зима. Едно от тях е пухкаво палтенце, каквото не съм си мислела, че ще облека, и то с кеф.

Оставам на разположение да ми споделяте находките си – независимо дали за бъдещ пост тук, или просто за да си поговорим по обща тема. Една от първопричините да създам thriftsheep бе да разчупим предразсъдъците и да надникнем в света на съкровищата втора употреба – дрехи, музика, книги, антикварии.

thrift sheep

Последвай ме: Facebook // Instagram

Liked it? Take a second to support thriftsheep on Patreon!
Become a patron at Patreon!
if ( has_post_thumbnail() ) { the_post_thumbnail(); }

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *