ADDICTED TO.. STRIPES

Разходка в парка? Уикенд на морето? Работна среща? Райето е ключът от палатката. Влюбена съм във всичките му вариации и комбинации. И изглежда не само аз – тази стара нова мода никога не спира да бъде актуална, но този сезон пролет-лято сякаш светът полудя по двуцветните райета. Тънко и дебело, хоризонтално и вертикално, черно и бяло, бяло и черно. Без спор райетете заемат немалка част и от моя гардероб и е едно от бързите, но печеливши решения, в които нямам време и желание да измислям аутфити. Бретонското е тотален win-win. Пък ако не са линии, ще е каре.
 
Още миналия век са открили визуалната илюзия и предимствата на вертикалните линии, които ни вталяват и удължават. Е, когато обаче говорим за тениски и други upper body дрехи, сякаш повече се доверяваме на хоризонталните. Една от бъдещите ми покупки обаче ще бъде рокля по тялото, до коленете с голи рамене и къс ръкав..или защо не дълъг, тип амфора. Представям си я в сиво и черно или черно-бяла.
Grammar nazi-то в мен се обажда и може би тук е моментът да разясним, че сивобял и сиво-бял далеч не е едно и също. Ако вашата риза е с цвета на морето от някоя картичка с палми и кокоси със сламки от далечен остров, то тогава говорим за синьозелен цвят, някакъв нюанс. Ако обаче е риза на сини и зелени райета – е синьо-зелена риза. Простичко, но важно! 🙂
 
 
 
Та така. Вече е септември, снощи се прибах от нетисевярва-колко-яко-беше готиния фестивал с много потенциал LoveCHange, и се замислих за отиващото си лято, което ни помаха за последно като изплака очи с един от най-поройните дъждове, които съм преживявала, и ни прибра в София с един хедлайнър по-малко, три часа по-рано и с три кила по-натежал от вода багаж вповече. Плакна очи, подсушавам подгизналата си, ситно накъдрена от водата книга, и си мисля дали ще видя морето пак. Малко неща са по-красиви от есенните залези, а тези над любимото синьо са от нещата, заради които си заслужава да сливаш уикендите през септември и да търпиш начумереното като тийнейджърка време, което не знае какво иска в две трети от тридневния ти уикенд. Слагам си аз обаче усмивката, синьо-бялата риза или блуза, и мислено пия от съмнителното горчиво кафе на люлка пейка на плажния бар. Моряшкото райе е a must във всеки гардероб – женски и мъжки! Комбинира се най-добре с класически дънки, приятна компания му правят сламени шапки и плетени чанти, бели кецове, трите ленти на adidas, дюс ризи или дънково яке. Просто защото последното върви на всичко.


2017 ще се отчете в модните хроники и с още нещо – апликациите. Светът направо полудя по бродериите и нашивките и ги “пляска” на абсолютно всичко. Далеч от кича и пайетите обаче стоят сладките бродирани рози, за които мозъкът ни ни препраща някога, някъде, с онези странни платна, закачени по стените на село. Не съм почитател на апликираните джинси, но си признавам, че съм заглеждала червените бодливи цветя на късите панталонки тип “сам си ги изрязах”. Ако хвърлите поглед върху есенните колекции, ще ги видите дори на кецове!
Тази мода малко ме връща, когато се правехме на траш метъли от 80те и си купувахме нашивки на разни групи, с които украсявахме раници и дънкови елечета, кърпехме панталони, а аз за първи път се докосвах до игла. Сега е доста по-лесно – повечето апликации, които ще видите в магазините, минават по мързеливата процедура – избирате място на дрехата, покривате с кърпа или плат, ютията отгоре, и ей на – готово.
 
Понеже черната овца винаги стои встрани от стадото и обича сама да си прави и открива всичко – посещавам няколко кинкалерии (районът на Женския пазар дори има свръхпренасищане от тях!) и подобни магазинчета, и правя поредната синьо-бяла официална риза малко по-интересна. Рози, цветя, целувки, ананаси, кактуси, и каквото още ти душа иска – е на една ютия разстояние. Моят трифт глад ми е изпълнил рафта с дънките до краен предел и подозирам, че някой от безпризорните чифтове, наглед досущ еднакъв със съседчето си, ще осъмне с някое фламинго.
Райето сякаш трудно си намира подходящи другарчета бижута и това, изглежда, е доста добър начин да разчупим “решетките” да сложим малко допълнителен цвят.
Be creative, чакам да ми пратите творенията си!

thrift sheep

Последвай ме: Facebook // Instagram

 
im inlove with my super comfy Tommy Hilfiger platforms and Pimkie cotton casual shirt! Bracelets thanks to my aunt’s and mom’s disco teenage vibes.
Total outfit value: ~20 BGN
 
 

 

Liked it? Take a second to support thethriftsheep on Patreon!
Become a patron at Patreon!
if ( has_post_thumbnail() ) { the_post_thumbnail(); }

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *