В ЛЕТНИ НОЩИ И ДНИ, МОЖЕМ И ОЩЕ, А ТИ?

 
Можем, и още как!

Няма по-прекрасно чувство от настъпването на заслужената почивка – независимо в кой сезон. А лято ли е, ако не си лягаш по изгрев, ако не си изтръскваш пясък от немислими места, и ако не се превръщаш в олицетворението на думата “айляк”? Така и аз се радвам на ваканцията с изгубих-им-бройката-вече чаша кафе, свежо следобедно слънце и фактът, че е вторник, а аз не трябва да съм никъде. Прибрах се снощи, а вече планирам следващи пътешествия – но който ме познава, знае, че и това не е нещо твърде необичайно. “Гъз път да види” – и наскоро видя и море, и планина, че и отвъд.

Трудно ми е дори да пресметна навъртяните километри за амбициозния маршрут, който си бяхме спретнали. Както пееха едни добре познати физиономии, “Тази песен идва от морето и от планината, и е само за жената”… и тук ще вметна – за онази жена, която тръгва със самар с палатка, дрехи и пособия и за двете (море и планина), плюс храна (щото, нали) и се чуди какъв тетрис да реди и как да си е максимално полезна в това начинание. Е, то и с куфарите е същата сложна процедура, само дето не се притесняваш, че ще го мъкнеш на гръб и дори можеш да си позволиш лукса да си вземеш сешоар!
 

Разбира се, че когато сме отишли за два дни и половина на море, 60% от времето ни там ще е мръчкаво и кофти и ще ни преследва още от София. Но какво пък – “няма нищо по-хубаво от лошото време”… за да си направиш фотосесия на плажа с позьорски развети коси и, не мога им го отрека, красивите бурни вълни на морето.

Ключът за компактния летен багаж са рокли (прочети повече тук) и друг вид леки и удобни дрехи. В моя случай: един – два чифта долнища на бански и първият ми цял бански от… ами откакто бях 4-годишна.
Целите бански отново бележат своя бум и могат да бъдат върху всякакви женски форми, във всички цветове. А влюбването в тях е безвъзратно и сигурно. Няма да сбъркате, ако се доверите на тюркоазен или бял, на изрязан черен или пък с тропически мотиви на палмови листа и цветя – принт, който забелязваме буквално навсякъде последните два сезона. А ефектът  ала “Спасители на плажа” е гарантиран. 😉
Не съм успявала да си намеря модел бански по магазините, който наистина да ми допадне. Сигурно защото повечето са я с пайетки, я с животински щампи, или пък в неонови цветове на снежинки. А когато горнището и долнището са ти различни размери, задачата става още по-нелека. Сред трифт находките това лято са тропически H&M, цветни прекрасности с висока талия в етно и флорални мотиви…и класически цели бански – черен adidas за амбициите ми да се науча да плувам (стилово) наесен, и в сладка комбинация от най-банално класическите морски синьо, червено, бяло.
 

Излишно е да споменавам и новите ми любими синьо-бели моряшки панталонки L.O.G.G и тъмносиния въжен колан, с които морето е там, където съм и аз!
И ето така изведнъж съм оборудвана за пет почивки напред… за общо около 2 килограма и 50 лв., мда.

 
Хубавото на целите бански (освен вътрешния Памела Андерсън ефект и външния – в полза на вталената талия) е, че можете да ги носите и просто като топ. Пък за любителките на банските в две части също не липсва избор, а за мъжете – и чисто нови модели сърфистски шорти. Опасно е – в момента притежавам почти толкова чифтове (и само части) бански костюми, колкото дни съм прекарала на морето този сезон. Друг плюс на банските от секънд хенди е, че можете да си купите или само горнище, или долнище, или дори да експериментирате и да “сглобявате” по свой вкус. Цветове и шарки да иска човек!
Поне това установих сред неуспешния ми опит да си намеря прост, обикновен и изчистен черен бански костюм. Обикновеното явно не е на мода.

А аз…прехвърлям снимки от ваканцията, шалът ми още напомня мириса на лагерен огън, а някъде горе продължават да падат звезди. Пожелай си нещо! И внимавай какво е то, че ретроградният Меркурий е още в сила.

thrift sheep

Последвай ме: Facebook // Instagram

 
shorts L.O.G.G. by H&M ~ 3 lv
whole swimsuit South Beach Swimwear ~ 4lv
blue rope belt ~ 1 lv
 

 
 
tropical two piece swimsuit – triangle bikini by H&M beachwear ~5 lv.
grandma’s old denim jacket
tribal  printed shorts by Fishbone ~ 2.50 lv1
/2 of my pink&blue swimsuit by Hunkemoller Bodique ~ 2×3 lv

sheep necklace by Manisto
 

 

Liked it? Take a second to support thethriftsheep on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Leave a Reply

Your email address will not be published.