ВИНТИДЖ ДЕНИМ… ОТ СКРИНА ВКЪЩИ

 

Спомням си как като бях 4-5-годишна, в началото на хилядолетието, беше супер яко всички жени на изглеждат като от Spice girls или Destiny’s child.. А това неминуемо отвеждаше модата в някакви необясними към момента style крайности. Въпреки че то колелото се върти и нови неща няма. Има само “ново старо”. Умолявах мама да си купи дънкови платформи, ако може на бродирани маргаритки. Remember? Сега си мисля: хора, какво, под ягодите? Дънкови платформи?, добре.

Класиката обаче си е класика и никога не можеш да сгрешиш с чифт добри, удобни джинси.

Докато ги откриеш обаче – това вече е друг въпрос. Задача тип “мисията невъзможна”. Аз все още не съм открила моя перфектен чифт, но пък за сметка на това разполагам с цели няколко ‘почти перфектни’. И това май е още един параграф, по който мъжете няма да ни разберат.

Напоследък се навъдиха всякакви тенденции с перли, бродерии, кръпки, скъсанко навсякъде. Впитите модели останаха само за най-привързаните им фенове. Все повече се дава зелена светлина на комфорта, точно такъв, какъвто го помним от едно време. Един от първите ми постове в блога беше за един чифт mom jeans – находка, която дори в момента нося с широка риза и бели кецове, готова за дългия ден.

Комфортът е точно това – да се чувстваш в кожата си, удобно, и с усмивка на лице да посрещнем новия ден, да преследваме градски пресечки, тичайки по задачи. Някъде попаднах на дискусия, че мъжката част нещо май не одобряват “мамешките”/ boyfriend дънки, но те пък толкова и разбират, ще кажа аз. Съвременната жена е динамична, заета, говореща по телефона, докато трака по клавиатурата на компютър. Пуши цигара и се гримира, поръчва кафе и продължава. А когато е облечена не само подобаващо, но и удобно, доброто настроение и приповдигнатото самочувствие е гарантирано! Пак казвам, че с усмивка светът става една идея по-лесен за покоряване.
Колкото и да обичам да показвам “баджак” и да подчертавам форми със слим панталони, често залагам на по-широки модели не само дънки, но и тениска, риза, яке. Пролетно-лятно време добавям и някой и друг подвит крачол и ръкав, а дънковото яке остава в раницата, бидейки верен приятел за хладните вечери.

А не е нужно да влагаш стотици левове за деним, често със съмнителен срок на годност, при все че най-вероятно семейният гардероб крие страхотни изненади. Обожавам тясното яке от баба, а също и да комбинирам полата с висока талия от младините на мама с широкото яке на тате от тогава. Преди два месеца звъннах на брат ми да го питам иска ли таквоз яке, на което попаднах в един секънд хенд, за  без пари. После се качихме на тавана да смъкнем едни кашони, а там – златната мина на денима в колекцията на татко. Сега си менкаме якенца и сме винтидж без много излишно старание! 🙂

thrift sheep

Последвай ме: Facebook // Instagram

 

Liked it? Take a second to support thriftsheep on Patreon!

Leave a Reply

Your email address will not be published.