8 НЕЩА, КОИТО ЩЕ НАПРАВЯ ПРЕЗ АВГУСТ

Разглеждах старите си публикации. Не много отдавна написах “New year, same me”, посветена на празните обещания и заръките, че този път наистина, ама наистина ще се стегнем, ще преборим мързела, ще влезем в мечтаните дънки, ще подредим апартамента или кой знае още какво. Повече от половината година се търкулна като стой та гледай.

Лятото дори не го усетих, ама то и с това английско-скандинавско време много-много не съжалявам. Наум си изготвих списък с няколко неща, които ми се ще да доизпълня сега, когато най-накрая мога да си позволя да забавя темпото. А изрекла ли съм го пред вас, ще се отнеса още по-сериозно към това и ще споделя резултатите по-късно.

 1. Давам пауза. – Твърде много търчах през юни и юли. До онзи ден се състоя най-голямото събитие, което организирам/е – то разделя годината ми на “преди” и “след”, влагам цялото си сърце и ум, удовлетворението от видимия резултат е неизменно, но накрая се чувствам меко казано изцедена. Този път избягах на морето за ден, миналата година – на планина с друг верен другар работохолик. Вече мога да забавя темпото, макар и в града.  И ще спя повече! Ще си позволя да ставам без аларми уикенда, а през седмицата ще имам по една, а не по пет-десет. 
 2. Ще пиша! – Обожавам да се връщам вдъхновена. От хора, гледки, изживявания. Не бях хващала тефтера от мнооого време, а докато се усетя, вече пишех едно стихотворение на телефона си на гарата, един разказ преди сън, един в метрото… Където ме свари музата. И ще грабя с шепи, докато има.
 3. Запечатвам моментите – Много често просто щракам с телефона, а най-доброто отсявам в инстаграм профила си. Заредих се с два пакета негативи за инстантния фотоапарат и ще трупам спомени не само в драйва, но и в албума. Физическо пред дигитално.
 4. Освежвам гардероба си 

  Колелото това лято ме забрави. Избрах да ходя пеша, а на път за вкъщи събирам отпадъци, които ми се изпречат, пазарувам си продукти за готвене, и …. се отбивам в секъндхенд-и. Последните месеци изобщо нямах време за това, а когато имах, всичко беше затворено. В търсене съм на ленени материи, удобни панталони, широки ризи и шалчета за глава – новият ми любим аксесоар. Ще си купя и нови бански, ако може плетени.
   
 5. Почивам си от тренировки – Не преследвам beach body goals, а healthy mind такива.

 6.  Гледам сериали с момчето! – Който ме познава, знае колко изобщо не обичам да гледам каквото и да било. Ако ще е нещо изобщо, то да е сериал. И ми писна да го гледа без мен, така че имаме да навкасваме с Netflix-а и That 70’s show. 
 7. Грижа отвътре…и отвън – 
  Тренировките – ясно. Храната – също. Здравословното преди всичко, дори на къмпинг, дори в хотел. Ходя на море и на басейн, обаче не влизам във водата. Време е да си погрижа за кожата с натурална козметика и естествени продукти. Бера билки в планината и ги суша за чай и DIY козметики. Косата ми също страда от манията ми да се пържа до кафяво на слънце, затова й обърнах повече внимание, и то в духа на zero waste начина ми на живот. От три седмици вместо досадните опаковки, на които всеки път се доверявам сляпо, използвам шапоан и балсам, тукашно производство. Икономични, от естествени съставки, свободни от пластмаси, а косата ми вече не дълга сламена метла.
   Използвайте код ‘radarocks’ до края на август от магазина на Green Revolucia (greenrevolucia.com) за 10% отстъпка на шампоани и балсами в стъклени опаковки от QQ natural и ни следете за интересни новини скоро 🙂
  Интересно ли ще ви бъде да споделя как се грижа за златната си грива? *
 8. Повече музика!От всичко по повече. Ще отида до морето поне още веднъж, ако може за повече от 24 часа този път, и не по работа. Ще кача още някой нов връх. Ще работя по блога, ще довърша стари проекти. И мисля да изляза от музикалната дупка, в която съм попаднала, като превъртя Spotify. Плащам си месечни абонаменти, но рядко слушам повече от Weel;y discovery. Очаквам предложения, аз съм всеядна: метъл, рок, рап, джаз, поп, DnB, хардкор….

Какви са твоите планове до края на лятото?

thrift sheep

Последвай ме: Facebook // Instagram

 

*Публикацията е в партньорство с Green Revolucia

Liked it? Take a second to support thriftsheep on Patreon!
Become a patron at Patreon!