Empty your wardrobe: НЕНУЖНОТО ЗА ЕДИН Е СЪКРОВИЩЕ ЗА ДРУГ

Пролетта свързваме с много неща: с промишлени количества яйца, зелени салати и козунаци, с фитнес в последния момент преди лятото и beach body goal-овете, с невъобразимо търкане на прозорци, шкафове и всевъзможни пролетни почиствания. Успоредно с бърсането на прах и прахосмученето, прибираме зимните палта и дебелите пуловери, за да освободим място на леките якенца и ефирните материи. Всички флорални елементи и ярки цветове ме изпълват с настроение! А колкото по-топло е навън, толкова по-топло ми е и в душата, и слънчево на сърцето и лицето 🙂

След празниците се върнах презаредена и по-готова от всякога да се разделя с поовината си стая. Разглабях шкафчета, предекорирах и се възвползвах от моментната еуфория, която ме бе обзела. Признавам си, голям Плюшкин съм, и трупам мнооого. Оправдавам се, че ми е сантиментално, но дали реално е така? Не броя колекцията с овце, де. Спретнах бърз гардеробен детокс в пролетен дух и зная, че колкото и да ми харесва онази блуза, носила съм я веднъж и толкоз. Мотото на мацките от “Empty your wardrobe” се вписва идеално във философията за “кръговрата” на дрехите: “Нека ненужното за един да бъде новото бижу за друг”. Съвсем скоро ще ви споделя няколко начина да се “отървем” от омалели или ненужни дрешки. Обещавам! 🙂

“Empty your wardrobe” (EYW) са три свежи дами, които показват нагледно какво се случва, когато любовта към модата срещне тази към природата. Знаете, че двете любови не са ми чужди. Секънд хендът е не само икономичен и ефектен вариант за шопинг по джоба, но и лесен начин да бъдем една крачка по-напред в природосъобразния живот. Да избираме естествени материи, да “ретушираме” стари аксесоари и да им вдъхнем нов живот… Не е случаен афинитетът ми към всичко около секънд хенд философията. Но за това вече съм ви разказвала.

Момичетата от EYW организират поредица от социални събития в различни направления – кое от кое по-яко:

  • ЗОВВ – или Земя, Огън, Вода и Въздух – модна колекция с единични модели, претрансформирани от отпадъчни материали и дрешки, неоткрили своя собственик. Посланието на колекцията: „Към устойчива среда!“. Ще ги откриете съвсем скоро на специалната изложба дизайнерски рециклирани дрехи, носещи имена на засегнати от урагани, земетресения и наводнения райони по света – от 17 април в Gifted Sofia. 
  • Sunday Fashion Session  или “курс по модна трансофрмация” – DIY retouch на дрешки и аксесоари по наш вкус под зоркото око на дизайнери, и то с благотворителна кауза
  • Въртидрешка – изключително симпатично събитие за размяна на дрехи, на което всеки може да донесе по нещо, но и да си избере друго между останалите дрехи, да се почерпи с напитка или хапка, да сподели емоцията с останалите; А всяко от изданията си има смислена благотворителна кауза!

Кои са те и какво правят?
“ Нашата главна цел е да насърчим споделянето на ненужни дрехи и аксесоари, вместо тяхното изхвърляне. (…) Това, към което се стремим, е да изградим една нова представа за дрехите, за производството и тяхната употреба. Искаме да превъзпитаме или по-скоро за възпитаме у хората това чувство на оценка, на отдаване на специално значение към всяка една вещ.”

Кога?
Тази неделя, 15.04. 2018 г., от 12 до 17 ч. в Culture Beat на НДК ще се случи шестата “Въртидрешка”. Можете да донесете до 10 бр. запазени дамски, мъжки и/или детски дрешки и няма ограничение в бройката, която ще вземете обратно със себе си. Входът е 7 лв (15 лв за недонеслите дрешки), а част от приходите ще отидат при Фондация “Очи на Четири Лапи“.

Предвидени са две помещения – първото е за дрехите за размяна, а във втората зала ще имате възможност да се насладите на произведенията на 12 млади български автори на бижута, аксесоари, натурална козметика, модели от колекцията ЗОВВ и други.

the thrift sheep

Последвай ме: Facebook // Instagram

Снимки: emptyyourwardrobe.com

Liked it? Take a second to support thriftsheep on Patreon!
Become a patron at Patreon!
if ( has_post_thumbnail() ) { the_post_thumbnail(); }

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *