DIY ДРЕХИ СЪС СЛАДКИ АПЛИКАЦИИ

Сигурно сте забелязали, че последните един-два сезона в колекциите на по-големите марки преобладават артикули с всевъзможни бродерии. Както мама отбеляза, “такива си ги слагахме през 80те”. И колкото по-шаренки и неонови, толкова по-добре. Бейзболни якета с устните на Stones, с пържени картофки, американски парти чаши или най-обикновени цветя, предимно алени рози. Често обаче закачливият елемент – по една или друга причина – прекрачва границата на кича.
Не е нужно да си купувате нови кецове или дънки само за едната китка. Много по-лесно (и интересно) е да изберете апликация по свой вкус и да преобразите някоя нова стара дреха или аксесоар. Преди си пришивах пирамидки и нашивки на групи по чанти, мешки и дънкови елеци. Well, time flies!

В случая използвах една от всичките бели тениски, любимата синьо-бяла oversized риза, поредната блуза на райета. Иии тъй любимата Stradivarius чанта в бордо, която падна в боя, когато паднах жестоко от колелото миналата година: дупката се превърна във фламинго! Да ми напомня как точно така, на един крак, ходех седмица след онзи инцидент, един от многото, хаха.

Бродерии могат да се намерят във всяка кинкалерия, а такива с по-интересни мотиви – от интернет, или често в секцията с аксесоари на някоя молска марка. Все още не съм достигнала нивото, в което ще си ги шия сама 🙂 Може или да се зашие директно с игла и конец, или – ако има лепило като при моите тук, необходима е само една – единствена ютия. А ето как:

 

  1. изберете някоя готина нашивка и отлепете (задната част трябва не да лепне, а да е лъскава и гладка);
  2. загрейте ютията до средна температура;
  3. изберете мястото, където искате да стои апликацията и минете веднъж-два пъти с ютията отгоре;
  4. ако материята не е памучна и не сте сигурни, че ще се разбере добре с горещата ютия, използвайте хавлиена кърпа като преграда мембрана;
  5. притиснете ютията около 20-30 секунди (или до готовност, зависи) върху апликацията, като все пак въртите леко наляво-надясно, за да не загори;
  6. след като се уверите, че е залепнала добре, оставете настрани да изстине;

Не е трудно, нали? А пък е толкова сладко! Нямам търпение да разходя тениската с някой закачлив чифт HappySocks. Следващият път ще пробвам на задния джоб на някой чифт дънки, или пък ще направя почетен секънд хенд тур в търсене на подходящи “парцалки” за декориране. За сега не съм рискувала да ги пусна на висока температура в пералнята и пера или на ниска, или на ръка, но си заслужава и малкото усилия. 🙂 Заинтересовани да подаря някоя от готините апликации находки чрез giveaway?

thrift sheep

Последвай ме: Facebook // Instagram

Liked it? Take a second to support thriftsheep on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Leave a Reply

Your email address will not be published.